Lukiomatematiikan kertausta STACK-järjestelmän avulla

stackapuaabeilleajoissa

Hyvä matematiikan osaaminen helpottaa yliopisto-opiskelua monissa eri tutkinto-ohjelmissa, varsinkin luonnontieteissä ja tekniikassa. Lukiomatematiikan kertaaminen ja asioiden mieleen palauttaminen ennen opintojen alkua jää useimmiten tekemättä, vaikka siitä olisikin pitkäkestoista hyötyä. Yksi syy tähän on toki ollut tarjottavien kertauskurssien vähyys ja niiden sitoutuminen tiettyyn aikaan ja paikkaan opettajan aikataulujen mukaan.

Avoimilla ja laadukkailla verkkokursseilla tämä aukko voidaan paikata. Matemaattisten aineiden verkko-opetukseen soveltuvien alustojen puute on kuitenkin ollut esteenä siihen, että  esimerkiksi lukion pitkän matematiikan sisältöä ei tähän saakka ole ollut mahdollista kerrata itsenäisesti ja samalla tehdyistä tehtävistä palautetta saaden. Moodle/STACK-järjestelmä on onneksi muuttamassa tämän tilanteen. Moodle on virtuaalinen oppimisympäristö, joka tarjoaa kaikki nykyaikaiset työkalut monipuolisen verkko-opetuskurssin järjestämiseen. Moodleen on mahdollista saada monia erilaisia tehtävätyyppejä, joista yksi on matemaattisia ja laskennallisia tehtäviä varten suunniteltu STACK. STACK-järjestelmä mahdollistaa interaktiiviset, automaattisesti arvioitavat ja satunnaisesti muuttuvat edistyneen matematiikan tehtävät.

Oulun yliopisto tarjoaa kaikille halukkaille opiskelijoille mahdollisuuden osallistua STACK-tehtäviä hyödyntävälle lukion pitkän matematiikan verkkokertauskurssille Apua Abeille Ajoissa. Verkkokurssilla on eri aihealueille koottuna yhteensä n. 90 STACK-tehtävää, suuri määrä avoimia opetusvideoita (opetus.tv), erilaisia integroituja apuvälineitä kuten GeoGebra, WolframAlpha ja Desmos, ja paljon muuta sisältöä. Sisältöä myös kehitetään koko ajan toiveiden mukaan.

Oulun yliopiston opiskelijat voivat osallistua kurssille suoraan kirjautumalla osoitteessa oystack.oulu.fi yliopiston tunnuksella ja liittymällä kurssille Apua Abeille Ajoissa (OY) kurssiavaimella ApuaAbeille2016. Opiskelijoilla, joilla ei ole Oulun yliopiston tunnuksia, on mahdollisuus saada erillistunnukset ottamalla yhteyttä sähköpostilla: lassi.korhonen(at)oulu.fi.

Tekstin kirjoittaja Lassi Korhonen on kehittänyt SUJUVA-hankkeessa STACK-järjestelmää hyödyntävää lukiomatematiikan kertauskurssia.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s