Ota opiskelutekniikat haltuun ja suorita samalla yliopisto-opintoja!

korkeakoulupaiva02Lukiolainen: Miltä kuulostaisi opiskelutaitoja kehittävä kurssi, jonka voit suorittaa kokonaan verkossa, josta saisit paukkuja ja ideoita lukio-opintojen suorittamiseen sekä samalla valmiita opintopisteitä yliopistoon? Hyvältä tietysti! Ilmoittaudu mukaan Lapin yliopiston Akateemiset opiskelutaidot -kurssille!

Maanantaina 16.1.2017 käynnistyy toisen kerran lukiolaisille suunnattu Akateemiset opiskelutaidot 3 op -verkkokurssi, jossa voit tuutoreiden tukemana treenata omia opiskelutaitojasi ja -tekniikoitasi. Sujuva-hanke hakee nyt maksuttomalle pilottikurssille mukaan lukiolaisia, jotka testaisivat kurssin toimivuutta osana lukio-opintoja. Kurssi tuottaa osallistujalle yliopiston opintopisteitä, jotka ovat hyväksiluettavissa myöhemmin yliopisto-opintoihin. Kurssilta saat tietoa yliopistosta opiskeluympäristönä, apuja omien opintojen suunnitteluun ja opiskelutekniikoihin sekä oppia verkkotiedonhakuun. Kurssia suorittavat yhdessä yliopiston ensimmäisten vuosikurssien opiskelijat sekä lukiolaisten pilottiryhmä – pääset siis samalla kuulostelemaan yliopisto-opiskelijoilta, millaista opiskelu yliopistossa oikeasti onkaan!

”Työskentely yliopiston opiskelijoiden kanssa ei ollut mitenkään haastavaa. Teemakeskusteluissakin oli vain mukava vaihtaa ajatuksia. Voisin suositella kurssia muillekin lukiolaisille.”

Kurssi toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, joten pystyt aikatauluttamaan kurssin kuuden viikon kestoajan sisällä omaan aikatauluusi sopivaksi. Kurssi koostuu itsenäisistä oppimistehtävistä sekä verkkokeskusteluista muiden kurssilaisten kanssa. Osallistujilta ei edellytetä aiempia opintoja korkeakoulusta, vaan kurssille voi tulla haistelemaan, millaista opiskelu yliopistossa on. Verkkokurssi on rakennettu siten, että ohjeellinen aikataulutus sekä apuna olevat kurssituutorit tukevat kurssin suorittamista. Verkkokurssi on vuorovaikutteinen ja ohjattu, tarkoitus ei suinkaan ole puurtaa yksin!

”Kurssissa oli hyvää se, että opin käyttämään enemmän tietokonetta opiskelutehtävissäni ja tiedonhakuni parantui, joka on erittäin hyödyllinen taito ainakin lukiossa miettien esseitä ja esitelmiä.”

”Todellakin suosittelen kurssia kaikille kavereilleni, joilla on hiemankaan vaikeutta tiedonhaussa ja tietokoneen kanssa opiskelussa.”

Ensimmäinen pilottiryhmä koki kurssin todella hyväksi keinoksi kehittää omia opiskelutekniikoita ja saada opiskelusta tehokkaampaa. Kirjoituksiin pänttäävät abit oivalsivat, miten laajoja kirjallisia aineistoja otetaan tehokkaasti haltuun ja kursseja suorittavat hoksasivat, millä lailla muistiinpanoja kannattaa oppitunneilla kirjoittaa.

”Olen saanut aivan uuden käsityksen siitä, mitä oppimiseen ja opiskeluun kuuluu. Oppiminen ja yllättävän laaja ja monialainen, eikä minulla ollut mitään käsitystä siitä, kuinka monia asioita se sisältää.”

”Tulen varmasti käyttämään kaikkia opittuja tiedonhakuun ja oppimiseen liittyviä taitoja opiskelussani päivittäin. Lukemisstrategiat ja muistiinpanostrategiat olen laittanut jo käytäntöön eli luen ja teen muistiinpanot oppimoduulin materiaalin mukaan ja voin sanoa, että opiskelu on parantanut. Olen oppinut asiat paremmin ja osaan ne kokeessakin paljon paremmin ja näin ollen numeroni ovat nousseet käytyäni tämän verkkokurssin.”

Kurssin sisältökuvaus täällä: https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.67281625714

Kurssille ilmoittautuminen:

  1. Hae ensin opinto-oikeus opintoihin ilmoittautumalla tästä linkistä (huom! Käytä selaimena Internet Exploreria tai vastaavaa): https://lay.ilpa.oodi.fi/ilpa/?search=course&uid=76a817c3478762bada9a
  1. Hae käyttäjätunnus ilmoittautumista seuraavana päivänä: http://www.ulapland.fi/Suomeksi/Yksikot/Avoin-yliopisto/Kayttajatunnuksen-kayttoonotto-ja-salasanan-vaihtaminen
    Mikäli sinulla ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä Lapin yliopiston avoimeen yliopistoon, koulutussihteeri Päivi Salmelaan: paivi.salmela@ulapland.fi
  1. Ilmoittaudu 16.1.2017 alkavaan ryhmään ayKAKA0003 https://weboodi.ulapland.fi/lay/

Pääset kirjautumaan Optima-verkkoympäristöön aikaisintaan viikolla 2. Opintojen työtila avautuu Optimassa kurssin alkaessa 16.1.2017. 

Lisätietoja ja neuvoja:

Helena Aho
Koulutussuunnittelija, Lapin yliopisto / SUJUVA-hanke
helena.aho@ulapland.fi
puh. 040 832 5984

Tekstin kirjoittaja Niina Alapuranen työskentelee Lapin yliopistossa SUJUVA-hankkeessa.

 

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s