Ajankohtaisia teemoja ja tulevaisuuden visioita Irti kateedereista – auta, luota, ohjaa! -miniseminaarissa

SUJUVA-hanke järjesti Irti kateedereista – auta, luota, ohjaa! -miniseminaarin tiistaina 6.2.2018 Oulun yliopistolla. Seminaariin osallistui henkilökuntaa lukioista ja yläkouluista sekä Oulun ja Lapin yliopistoista, yhteensä osallistujia oli lähes 30. Katso artikkelin lopusta seminaarin materiaalit!

Seminaarin avasi SUJUVA-hankkeen projektipäällikkö Leena Viitanen. Ensimmäisenä puheenvuoron sai Oulun lukiojohtaja Pekka Fredriksson. Fredriksson pohti puheenvuorossaan lukiolain muutosta ja siitä seuraavia muita muutoksia. Esillä olivat myös opiskelukulttuurin muutos sekä nuorten itseluottamuksen ja rohkeuden tukemisen tärkeys.

Ammatillinen erityisopettaja Sirkku Ohvo Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta kertoi tutkintoon johtavista joustavista ja yksilöllisistä opintopoluista. Ohvon puheenvuorossa korostui koulupudokkaiden tukemisen näkökulma. Ohvo on havainnut opiskelijoitten tukemisessa tehokkaaksi työkaluksi vahvuuspedagogiikan, jonka mukaan opettajien kannattaa panostaa nuorten onnistumisen kokemusten tukemiseen. Opetus on mahdollista järjestää kokonaan yksilöllisesti ja joustavasti. Puheenvuorossaan Ohvo käsitteli mm. nuoren sisäisen motivaation merkitystä sekä vapauden ja vastuun suhdetta opiskelussa.

Oulun yliopiston ura- ja opiskelun ohjaaja Kaisa Karhu kertoi puheenvuorossaan SUJUVA-hankkeen suunnitteluvaiheessa esillä olleista näkökulmista. SUJUVA-hankkeen keskeiset opiskelijoiden ohjauksen ja lukio-yliopisto-yhteistyön kysymykset ovat ajankohtaisia myös hankkeen jälkeen. Sekä lukio-yliopisto-siirtymän onnistumisessa että työelämässä on opiskelutaitojen merkitys nykyisin suuri. Karhu pohti puheenvuorossa myös mm. kysymystä siitä, olisiko yliopisto-opinnoissa mahdollista lisätä yksilöllisyyttä ja valinnanvapautta.

Seminaarin materiaalit:
Valitsemisen vaikeudesta Oulun lukiojohtaja Pekka Fredriksson
Uusi opettajuus Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitos,
erityisopettaja Sirkku Ohvo
Ohjatusti onnistuneisiin yliopisto-opintoihin ja osaavana oppijana työelämään Oulun yliopisto, ura- ja opinto-ohjaaja Kaisa Karhu

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s